Saturday, August 9, 2014

Jual Harga kasih sayang- Pre University Physics Vol 2

Assalamualaikum. Sedar tak sedar, saya pun dah tamat belajar. Alhamdulillah. Pengorbanan kerja sambil belajar untuk cari duit tampung kos yuran,  akhirnya berbalas. Alhamdulillah sekali lagi. Ini ada berita baik untuk adik-adik di luar sana. Mungkin yang sedang belajar Asasi di UM atau Matrikulasi.
Saya nk  let go buku Physic Vol 2 dengan harga kasih sayang. Buku ni saya guna 1 sem saje, masa ambil subjek luar jabatan di Universiti Malaya. Still in good condition. Saya jual Rm 25. Kepada sesiapa yang berminat boleh lah contact saya melalui whatssap atau wechat. Nanti saya hantar gambar-gambar tentang contents buku ini. Percayalah, buku ini sangat berguna kepada yang tahu menilainya;) sekian, 013-7579601(Ayu).

Monday, March 11, 2013

slice of cake with layers..


*sila cari makna tajuk post selepas membaca entry ini*
miss u..miss u advice, miss ur support, miss ur smile and everything about you.. this is a memory.   A lot of memory that still in my mind.
 its nearly 5 years ... Thanks for everything. Muhammad imaduddin b taelip. Al-Fatihah.. rest in peace.

2005
end of year... during hari raya.like a big runion. we meet and after Pmr ..u message me "Ida, dapat berapa Pmr? Im Still remember  that time. booth of us got straight A's. we start to be close friend.

2006
im continue study at MJSC mzmS and u..at Sains Selangor. kita budak asram penuh. (continue in BM)
ok..start tukar2 soalan bocor exam.gembira  dengan kehidupan sebagai pelajar.masa  tu memang x boleh bawak hp, tapi degilkan sembunyi2. after prep mesej pastu selalu la plan setiap kali cuti sekolah nak  hangout kat mana. x jauh pun setakat padang SK Kapar, Taman permainan depan Sk Kapar n Jauh sikit pun padang bola TNB.
 hujung thaun 2006, kenal ngan ejaen dan nazeem.mereke bertiga kawan baik.

2007
da kurang mesej ,berbalas lukisan dan advices. masing masing concentrate for SPM 2007. aim for straight A'S. konon nak belajar sama kat University. tapi awak lagi pandai .
masa banyak dihabiskan kat sekolah masing2. cuti sekolah pon x balik Klang..ok..lepas habis sekolah,saya ikut family pindah Serdang. we separated but still messaging and calling.


2008
 Result Spm keluar. awak dapat 10A1B  dan saya dapat separuh daripada rsult awak. Harapan musnah. ok. isi borang matriks.last minute dua2 tukar matriks johor n Upu mintak asasi UM. we got Matriks johor.. dreaming to be a nerdy couple.haha.just a memory. hari saya ondaway g Matrik saya tanya awak pergi x? pastu awak reply "saya ade berita sikit.Saya dapat UTP n UM.ok masa tu dah terfikir kompem pergi UTP.dalam otak fikir kalau dapat uitm Sri Iskandar memang aku kuar matriks.hari yang sama maybe, lupaa.saya cek upu n saya dapt UITM Sri Iskandar Jurusan STATISTIK. petang tu jugak tepon ibu cakap nak kuar matriks nak pergi Uitm kat Perak. berdoa biar ibu setuju. siap cakap lagi awak belajar kat Perak jugak. Mula2 ibu setuju tapi bila ibu tahu ak dapat Diploma ibu cakap x payah .belajar je kat Matriks nanti sambung UM..harapan berkecai kali ntah ke berapa. lepastu kali terakhir kita hang out. awak cakap "ni baru sekarang, nanti lagi 5 tahun, entah tak cukup tangan nak beli barang(shoping). and bila saya teringat kata2 itu,, saya sedih..hujung thaun ni cukup 5 tahun..

July 2008

Masing2 dah sibuk study ..im as a matriculation student and u  a foundation student. masa berlalu dan kita semakin menjauh. dan  lepas wujud orang ke3 dan saya dah tanamkan dalam hati awak la SAHABAT yANG TERBAIK penah saya kenali. its ok.. i know ur twin Elya. But... another  person... untill now... maybe its hard for me forgive her. ok forget it.

20 11 2008
in early mornig. after a week u busy with ur life.. i got a message from u.."morning~" .i have no credit, no sos topup and phone battery about to die. where's my phone charger?? i cant reply ur message.damn. i went to class without phone and waiting for mira lend me her charger. about 5 pm. i went to shop mart . Nak beli tiket topup!!!!!! then, akak kedai tu cakap " topup habis dik".saya cakap dalam hati.. sabar ida.. x kemana imad tu.. walaupun hati da rasa x sedap..

7pm

nazeem telepon."ida jangan terperanjat. imad dah meniggal dunia.saya x percaya . saya tepon adik awak shima, saya tepon ejaen n lastly saya try call ayah awak...semua cakap ye memang awak dah tinggalkan kami semua..lepastu kinah tepon , Biha tepon..sume cakap benda yang sama..dunia saya gelap seketika. dan  malam tu juga saya call ibu n ayah n saya balik Klang untuk tengok awak buat kali terkhir....

now... after 5 Years.. im busy with my plan to finish my study this year..everyday is a hectic day. every seconds u  in my heart.  5 years  ago..every single words from u are my breathing. now i need that for support me finishing this journey at Um.  But.. i just can send Al fatihah and yaasin for you..

imad, arwah imad.. semoga awak tenang di sana..

*tajuk di atas sama seperti maksud  cukuplah seorang  tapi cukup untuk meninggalkan kesan terhebat dalam hidup individu lain .
.

Wednesday, June 15, 2011

chipsmore: sayonara carls junior..selamat datang A&W..

chipsmore: sayonara carls junior..selamat datang A&W..

sayonara carls junior..selamat datang A&W..


time job : march 2011-14 jun 2011

ini logo carls junior.aku sayang dia.sepanjang aku bersamanya aku boleh makan apa yang aku suka.walaupun aku kurang gemar burger tp aku suka mencuba semua burger yang ade..sedap..big,thick , messy and delicious!burger yang ada kat sini..erm.ini dia..aku list kan..
superstar,famous star,classic burger,big burger,western bacon cheese burger,teriyaki,portobello mushroom,BBQ chicken,crispy chiken,chicken club,bacon swiss crispy chiken,carls catch..tapi aku terpaksa berpisah dengan dia.TERPAKSA..mungkin itu yang lebih baik..


part time job : 10 mei 2010-10 julai 2010
15 jun 2011-???
ni logo A&W..Kat sini yang speselnya root beer dan moza burger.aku terpaksa juga switch dari CARLS Junior ke A&W sebab sob2....aku nak cari duit poket untuk next sem!next sem aku nak belajar ..maintain belajar..aku masih belajar lagi..sedih bila tahu aku mungkin tak dapat grad on time dengan kawan2 seperjuangan.. kawan kawan UM ku..geology batch 2009/2010..miss u oll!


Sunday, May 29, 2011

rutin harian

ini blog ak..sudah lama tak menjenguk ke blog ini.ok.hari ni kerja masuk pukul 6.sambil2 google search blog yang best,aku update blog yang dah bersawang ni.sekarang dah cuti sem 4 bulan.diam tak diam sebulan dah cuti aku sia2 macam tu je sebab aku tak dapat kerja yang betul2 memerlukan khidmat aku 8 hingga 12 jam.walaupun aku kecik,aku mampu untuk kerja berjamjam okie!aduh.
okay.berbalik pada rutin harian aku.setiap hari aku bangun.pagi2.tak la pagi sangat.dalam pukul 11.30.err mintak maaf makcik,kalau makcik baca blog saya,aktivity ini sy lakukan pada waktu cuti.insyaallah bila sy dah kahwin dengan anak makcik,leps subuh sy tak akn sambung tidur.saya akan buat lempeng,buat sirap panas,basuh baju,jemur baju dan kejut kan anak makcik untuk kami sama2 pergi besenam sebelum matahari naik atas kepala.
hari2 aku kerja 5 jam.kadang kadang kalau bos baik hati dia tambah lagi sejam aku kerja.takpun 2 jam.dah jarang2 aku dapat kerja 9 jam,10 jam.aku rindu saat setahun lalu.time aku cuti sem,rutin harian aku memang penuh dengan menjadi wanita korporat.sentiasa berlegar legar di ruang The mines untuk mencari rezeki menyara hidup.tapi aku tetap bersyukur dengan rutin harian ku ini.
sekarang aku dah ada jentera yang boleh bwak aku pergi mana2 dengan cepat.aku sayang kau wahai novo.walaupun banyak kali ak jatuh dihimpap badan kau yang besar,aku tetap sayang kau.berusaha setiap bulan cari duit untuk menyara kau.selagi hayat dikandung badan,aku akan menjaga kau..chewah!
sekarang dah pun pukul 2.aku kena bersiap2 untuk pergi kerja.ok.aku nak pergi isi perut dulu..bye.jumpa lagi

Friday, April 15, 2011

exam..

eh..aku dah nak exam!betul ke?
ak dah nak habis belajar!yeay!..er..exam pon belum lagi.kau jangn nak bersorak ok tasha!

Sunday, April 10, 2011

tips kalau bf/gf anda curang

ahaa..ini dia..cik tasha nak bagi tips.entah pehal tetiba nak menulis kat sinikan..saja2...buat bacaan dimasa terluang.ni benda korang boleh buat la bila dah kompem korang punya bf/gf korang tu curang.ada disisi tapi gatal2 nak pasang 2 ,3 kan..u ingat i ni tak hot? u sorang je la hot yer?

first sekali korang kena la tanya dia dulu.slow2..suruh dia jujur.kalau dia tak ngaku jugak..korang cool je..n tunggu masa..pastu boleh la wat benda2 yang di list kan ni..

1.ikut je dia g shopping mall.pastu korang g tingkat atas,simbah air sebaldi kat pasangan baru dia tu.tak pun simbah je kedua2 sekali.

2.korang berlagak tegur bf/gf korang Tu.tegur macam kawan lama yang dah terpisah beratus ratus tahun. BIAR DIA GELABAH SIKIT.buat muka slumber ok.jangan buat muka sedih.lepastu bekenalan dengan tong sampah(senang je ak bagi gelaran untuk perampas tu) yang gatal sangat nk bekepit ngan bf/gf korang tu.

3.jalan depan bg/gf korang pastu langgar kaki dia.biar tersadung sampai gigi berterabur ok.ahaha.tp janganlah kesian lak.nanti tak boleh nak mengayat lagi.

4.ikut je g cinema.beli tiket wayang n pilih sit sebelah bf/gf korang tu.kat dalam tu pandai la korang.erk.taktik jahat.bagi 'tong sampah 'sebelah dia tu rasa meluat sikit.

5.tepon mak ayah dia.kata bf/gf korang tu tak bertanggungjawab.aish.macam kejam pulak.

6.korang lalu depan dia ngn gadis atau jejaka yang handsome masa bf/gf korang tu tgah kerje n sibuk layan cstomer.err.dia tak leh nak kejar =_=

7.pergi umah mak dia.berkenalan ngan mak dia.sekurang kurang2nya mak dia tahu yang korang ni bf/gf anak dia....

tu je wat masa ni.tapi sy tetap stay ngn mr lion walaupun u penah cuba2 nak c####g.eyh.untuk korang diluar sana.cuba hargai yang dah ada disisi.tak yah lah cuba nak cari yang hidung panjang,bibir kecik,rambut tebal ke.yang pasti korang terima seadanya pasangan korang tu.kalau ada yang tak berkenan,berbulu mata korang tengok ke nasihat kan dia ok!

pernah dengar cerita pasal rumput.sy pasti sume mesti pernah baca.satu masa dulu melambak lambak mesej forward pasal rumput tu.ahhaaa..kepada sesiapa yang tak pernah baca cuba search kat you tube.takpun cek hp setiap sorang kawan korang.cari mesej yang ada pasal rumput tu.erkk.keje gila.takpe biar gila sekarang jangan gila dimasa depan.hehe.....